detail

Historische Stadswandeling Sittard

Prachtige oude gebouwen vermengd met de moderne cultuur van een vriendelijke stad: dat is de mengeling die je in Sittard ziet. De stad barst van de leuke activiteiten, van musea tot filmhuis tot escape room. Geschiedenisliefhebbers kunnen er echter ook hun hart ophalen bij de prachtige oude kerken, de middeleeuwse stadswallen en fort Sanderbout. Historie en het moderne stadsleven komen samen op de historische markt van Sittard, waar je een ruime keuze hebt aan restaurantjes en terrasjes om deze wandelroute goed af te sluiten.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Stadswandeling Sittard

Deze wandelbrochure neemt je mee op een uitgebreide stadswandeling door het sfeervolle centrum van Sittard. Je loopt niet alleen een prachtige route, maar onderweg krijg je uitleg over al het moois dat op je pad verschijnt.

Start- en eindpunt


Rosmolenstraat 2, 6131 HX Sittard, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


3,0 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Breg Blogt in Sittard

Bregje ging samen met haar gezin struinen door Sittard tijdens een stadswandeling. Ze ontdekten de rijke historie van de stad, wandelden door groen midden in de stad en verbaasden zich over de vestingwerken. Ga je mee op pad? 
Lees verder

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt