Nathanreinds Dagboekvaneenherdershond Hr 11

Dagboek van een Herdershond,
in Sittard

Door het live decor van 'Dagboek van een Herdershond'

Op 3 september 2023 werd vanuit Sittard de NPO 1 live uitzending vertoond over het verhaal een 'Dagboek van een Herdershond'. Het verhaal gaat over de jonge en naïeve kapelaan Erik Odekerke die in 1914 in Sittard-Geleen wordt geplaatst. Odekerke komt als gevolg van zijn naïviteit regelmatig in botsing met de lokale bevolking, maar weet zich gesteund door zijn Engelbewaarder en door zijn vriend Lumens. 

Ontdek zelf de nostalgie tijdens een stadswandeling door Sittard die ook langs de filmlocaties komt. Boek een rondleiding door de Basiliek of wandel langs het mijnverleden in Geleen.

(foto's op deze webpagina zijn gemaakt door fotograaf Sander Mulkens en Nathan Reinds namens KRO-NCRV www.kro-ncrv.nl/beeldbank)

Net als in de film!

Albert Verlinde: "we voelen ons zo warm hier in Sittard"

Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht hebben samengewerkt aan een moderne tv-uitzending van 'Het dagboek van een Herdershond'. Wat wij al wisten weet Albert nu ook, Sittard is een echte aanrader en een stad om lief te hebben!

Dbh Sittard

Locatie live decor

Op de plek van de magenta cirkel op de plattegrond werden de live opnames gemaakt. Aan de Oude Markt, die onderdeel is van het beschermd stadsgezicht, zijn meerdere monumentale bouwwerken gelegen. Dit zijn de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart, het Mariapark, het voormalige Dominicanenklooster en het voormalige Ursulinenklooster. Bezoek ze allemaal tijdens een stadswandeling.

Geheime Tuin4

Geheime Tuinen

In de Jardin d' Isabelle, een van de 24 geheime tuinen van Sittard, ontmoeten Kapenlaan Odekerke en Miete zich elkaar. Ze moeten wel opletten, want ze zijn niet alleen. Deze Sittardse tuin kent ook een echt liefdesverhaal, die van  dichter Charles Beltjens (1832 – 1890) en de door hem beminde doktersdochter Isabelle. Benieuwd naar dit verhaal? Bezoek Jardin d' Isabelle en alle andere geheime tuinen van Sittard.

Sandermulkens Dagboek Van Herdershond Thomas 2

Het Rooms-katholieke leven

Het Rooms-katholieke leven is ook in Sittard-Geleen nog duidelijk zichtbaar. Bezoek de prachtige locaties via de Route vol Verwondering. Zijn de deuren gesloten? Bekijk of beluister dan de digi- en audiotours.

Dit is Sittard-Geleen!

Dit is Sittard-Geleen

Ontdek met behulp van deze brochure de pareltjes in de gemeente Sittard-Geleen!
Visit Zuid Limburg Eleven Media 77 (1)

Markt Sittard

De gezellige historische binnenstad, ontvangt je met een hartelijke gastvrijheid. Op het sfeervolle marktplein met de gezellige terrasjes is het heerlijk toeven op zonnige dagen, en bij de vele cafeetjes en restaurants kun je het hele jaar door genieten van het Bourgondische Limburgse leven.

Bourgondisch genieten in Sittard-Geleen

Een kijkje achter de schermen

Overnachten op de leukste plekjes:

VVV ZL 010622 Sittard 0260

Visit Experience Sittard-Geleen

Bezoek de Visit Zuid-Limburg Experience Sittard-Geleen! Hier krijg je toeristische informatie en beleef je Sittard-Geleen en omgeving aan de hand van 5 thema’s. Test je kennis en win prijzen, wandel in ons rad en ontdek het ‘savoir vivre en het joie de vivre’ van de inwoners.

Nog meer bijzonder cultureel erfgoed