Dé ontmoetingsplek van Sittard

Ligne is dé ontmoetingsplek van Sittard, gelegen aan de rand van het oude centrum van Sittard. In Ligne liggen een bibliotheek, filmhuis, museum, hogeschool, zorgwoningen, appartementen, winkels en horeca. Onder het complex ligt een parkeerplaats en fietsenstalling. Op het plein tussen de gebouwen is het gezellig vertoeven en vinden tal van evenementen plaats. Deze gevarieerde mix geeft Ligne een geheel eigen en onderscheidend karakter en vooral veel levendigheid.

Het Nieuwe Domein 'Hedendaagse Kunst'

In Museum Hedendaagse Kunst Het Nieuwe Domein staat nieuwsgierigheid, eigenzinnigheid en creativiteit hoog in het vaandel. Het museum is nieuwsgierig naar ontwikkelingen in de hedendaagse kunst en naar de manier waarop kunstenaars zich steeds opnieuw uitspreken over de wereld van vandaag, ieder in zijn/haar eigen onnavolgbare beeldtaal. 

Filmhuis De Domijnen

Bij Filmhuis De Domijnen zien bezoekers van woensdag t/m zondag mooie en interessante arthousefilms. Het Filmhuis is aan de rand van het Sittardse stadscentrum in Ligne gelegen. Weten welke filmvoorstellingen er in het filmhuis spelen? 

Bibliotheek Ligne

Bibliotheek Ligne is de hoofdvestiging van alle De Domijnen bibliotheken in de regio. Je bent van harte welkom in Bibliotheek De Domijnen Ligne gedurende onderstaande openingstijden.