Deze hotspots mag je niet missen

Highlights die je zeker niet mag missen!

Sittard-Geleen is een stad om lief te hebben. Het hele jaar door is er van alles te beleven. Voordat je dit gaat ontdekken geven we alvast een aantal tips van zaken die je niet mag missen! Dit maakt je dagje uit of vakantie nog leuker!

Historische Markt Sittard

Geniet op een zomerse dag van een drankje op de historische Markt. Eén van de leukste pareltjes van Limburg! De keuze is reuze. Ga je het liefst naar een traditioneel bruincafé of juist naar één van de hippe lounges? Of maak van je lunch of diner een ‘culinaire wereldreis’ in één van de vele restaurants. Kortom, Bourgondisch genieten in Limburg op zijn best! En vanaf het terras loop je makkelijk de slingerende winkelstraatjes in op zoek naar dat leuke jasje of snuisterijtje.

Toon Hermans

Wist je dat het in 2016 100 jaar geleden was dat Nederlands bekendste 'clown' Toon Hermans is geboren. Erg leuk om te doen is de Toon Hermans wandeling waarbij je de stad van Toon, Sittard, leert kennen.

Het Nieuwe Domein Sittard

Het Nieuwe Domein is een relatief jong museum voor hedendaagse kunst, stedelijke historie en archeologie. Hier kun je genieten van de geschiedenis van stad en streek en de nieuwste ontwikkelingen in de internationale hedendaagse kunst, die op een eigenzinnige en creatieve manier worden getoond.

Funshoppen in Sittard

De historische binnenstad van Sittard staat garant voor sfeervol en ontspannen winkelen. In de autoluwe, pittoreske binnenstad vind je  tal van speciaalzaken, verrassende antiek- en curiosawinkeltjes, bijzondere modezaken en exclusieve designerwinkels. In de gezellige winkelstraatjes zijn bovendien de belangrijkste (inter)nationale winkelketens te vinden. Hier is winkelen een dagje uit!

Goal met daarachter een volle tribune in het Fortuna Stadion in Sittard

Fortuna Sittard

In 1954 richtte Gied Joosten Fortuna'54 op in Geleen en ontstond de eerste betaald voetbalclub in Nederland. Deze club fuseerde in 1968 met RKSV Sittardia uit Sittard en zo ontstond het huidige Fortuna Sittard. De club staat bekend als een warme, familiaire club die voor iedereen toegankelijk is. Met diverse faciliteiten en activiteiten voor kinderen, is het een ideaal dagje uit voor het gehele gezin. Benieuwd? Kom het snel een keer zelf ervaren in het Fortuna Sittard Stadion!

Visit Experience Sittard-Geleen

Bezoek de Visit Zuid-Limburg Experience Sittard-Geleen! Hier krijg je toeristische informatie en beleef je Sittard-Geleen en omgeving aan de hand van 5 thema’s. Test je kennis en win prijzen, wandel in ons rad en ontdek het ‘savoir vivre en het joie de vivre’ van de inwoners.

Vakwerkkapel Pater Karel in Geleen buitenaanzicht

Pater Karelhoeve

Op 11 december 1821 werd hier Pater Karel van Sint Andries geboren. Het Vaticaan heeft twee wonderen op voorspraak van Pater Karel erkend. Daarom werd hij in 2007 in Rome Heilig verklaard. De schuur bij zijn geboortehuis is in 1954 ingericht als kapel. Een plek waar je een bron van kracht en hoop vindt, als je er komt voor een kort gebed, om een kaarsje aan te steken of om een wandeling te maken in de tuin. Er is ook een museum en een winkeltje met religieuze artikelen.

Urselinentuin in Sittard, Geheime Tuinen

Geheime tuinen Sittard

In de oude binnenstad liggen diverse openbaar toegankelijke tuinen, parken en perken die men wel zíet, maar al te vaak niet herkent voor wat ze zijn: verloren, vergeten pareltjes. Samen vormen deze pareltjes een tableau vivant van de geschiedenis van de stad. Zij vertellen ons een verhaal.

Kasteelpark Born

Kasteelpark Born is een prachtig ingericht dierenpark waar je heerlijk kunt wandelen en genieten. De trompetzwanen begroeten je enthousiast. In de grachten zwemmen vele soorten zwanen, ganzen en eenden. In het park wandel je langs herten, roofdieren, stekelvarkens en apen. Terwijl je op het terras geniet van een hapje en drankje kun je de kinderen in de aangrenzende speeltuin prima in de gaten houden.

Van stadspark naar stadspark

Sittard-Geleen is favoriet bij veel wandelaars door de vele bossen, parken en stadstuinen. In de omgeving vind je verschillende wandelroutes. De wandelroute 'van stadspark naar stadspark' is een aanrader.

Drie landen fietstocht

Sittard-Geleen is de ideale uitvalsbasis voor een ontdekkingsreis door de Euregio. Aan de ene zijde vind je de Maas die een natuurlijke verbinding vormt met België, aan de andere kant de regio Selfkant. Een Duitse regio dat van 1949 tot 1963 Nederlands grondgebied was. Ontdek de veelzijdigheid van gemeente Sittard-Geleen zelf via de Drie landen fietstocht. 

Er valt nog zo veel te ontdekken in Sittard-Geleen:

Culinair genieten

Sittard-Geleen is een Bourgondische stad. Dat zie je terug in de vele restaurantjes en kroegen. Vergeet vooral niet te proeven van de heerlijke lekkernijen die zo typisch zijn voor deze regio.

Lees verder

Wakker worden in Sittard-Geleen

Een romantisch weekendje weg of een heerlijk weekje vakantie? Sittard-Geleen biedt voor elk uitje een passende overnachtingsaccommodatie. Zo kun je er zorgeloos en vrij op uit trekken en je laten veroveren door deze charmante stad.

Lees verder
Koppel rustend op een houten bank met uitzicht op de Maas

Wandelen & fietsen

Ontdek Stein in zes prachtige wandelroutes, een rolstoel route, een scootmobiel route en een verrassende fietsroute. Ervaar de diversiteit die Stein te bieden heeft, ontdek de bijzondere verhalen en sta stil bij de schoonheid
van het RivierPark Maasvallei.

Lees verder