CMS High Res 69

Funshoppen in Sittard-Geleen

De autoluwe, pittoreske binnenstad van Sittard staat garant voor sfeervol en ontspannen winkelen. De slingerende winkelstraatjes bieden u tal van speciaalzaken, verrassende antiek- en curiosawinkeltjes, bijzondere modezaken, exclusieve designerwinkels en bovendien de belangrijkste (inter)nationale winkelketens. Hier is winkelen een dagje uit!

Sittard genieten voorop

In Sittard is shoppen ronduit een genot. Niet zo massaal, maar sfeervol en ontspannen. Je voelt je er direct op je gemak. Bovendien vind je in het oude centrum volop aparte winkeltjes met merken en hebbedingen die je niet zomaar overal ziet. En heb je speciale wensen, dan laten ze die hier maar wat graag uitkomen.

Proef het goede leven op een gastvrij terras

Het centrum van Sittard is de plek om jezelf eens goed te verwennen. Want Sittardenaren doen niets liever dan je verwachtingen overtreffen. Niet alleen tijdens het winkelen, ook als het tijd is voor een hapje of een drankje. Zelfs een lekker kopje koffie of een koel glas bier maken ze ‘bezunjer’ (foto Creamy Concepts).

Maak er een historisch dagje shoppen van

Historische panden, kerken, kloosters en prachtige gevels sieren de eeuwenoude binnenstad van Sittard. Ideale plaatsen om de winkelbenen even te strekken zijn het karakteristieke marktplein, de stadswallen en de verborgen stadstuinen. Energie over? Een stadswandeling is zeker een ommetje waard.

Bregje de Jong
Bregje de Jong
Front-Officie Visit Zuid-Limburg

Shopping routes

Sittard heeft alles in huis voor een heerlijk dagje uit. Zo kun je er cultuur snuiven en heerlijk eten, maar vooral ook de tofste en meest unieke winkels bezoeken. In Sittard liggen maar liefst 100 verschillende speciaalzaken die je écht alleen maar in Sittard kunt bezoeken. Speciaal voor jou als bezoeker zijn er een aantal leuke shopping routes ontwikkeld: concept store route, Meiden van Sittard route en duurzaam winkelen route.

Bekijk de shoppingroutes

Winkelplezier in Sittard-Geleen

De leukste markten & braderieën

Visit Zuid Limburg Eleven Media 77

Parkeren in Sittard-Geleen

Sittard-Geleen beschikt over diverse parkeergarages en parkeerterreinen voor bezoekers. Goed bereikbaar, met volop parkeerplaatsen voor de deur, vindt je altijd een parkeerplekje in de buurt. In Sittard-Geleen geldt betaald parkeren op werkdagen van 09.00 tot en met 19.00 uur, op koopzondagen van 12.00 tot en met 18.00 uur en op koopavond (donderdag) van 09.00 tot en met 22.00 uur.

Er valt nog zo veel te ontdekken in Sittard-Geleen: