Sportzone Limburg

Sportzone Limburg verbindt sport, onderwijs, ondernemerschap, zorg en overheid om een innovatieve TOP-omgeving te creëren voor talentontwikkeling, sport, bewegen en gezondheid. Deze krachtenbundeling leidt tot betere (top)prestaties, optimale talentontwikkeling en nieuwe kennis.

De excellerende (sport)omgeving is het resultaat van de krachtenbundeling van sport, onderwijs, zorg, bedrijfsleven en overheid.

Sporten voor iedereen

Sportzone Limburg biedt sportieve mogelijkheden voor iedereen. Van recreatief sporten tot talentontwikkeling tot topsport. En vanuit De Haamen in Beek worden mogelijkheden voor sporten met een beperking geboden.
Sportzone Limburg concentreert zich op sporten met wortels in de regio zoals wielrennen, handbal, atletiek, triatlon en voetbal.

Bekijk de virtuele tour

Bekijk de virtuele tour van Sportzone Sittard met alle mogelijke locatie, huidige locatie in VR - kaart - tour versie. 

Tom Dumoulin Bike Park

Iedereen met een wielerhart, van topsporter tot liefhebber, kan gebruik maken van de meest innovatieve en grootste veilige wieleromgeving van Nederland, oftewel het Tom Dumoulin Bike Park.

Tom Dumoulin Bike Park biedt uitdagende parcoursen in een unieke en hoogwaardige sportomgeving. Op een gebied van 6 hectare wordt een 3,15 kilometer lang parcours aangelegd, bestaande uit verschillende soorten wegdek, hoogteverschillen en technische bochten. De hoogteverschillen variëren van vals plat met een hellingspercentage van 1 tot 2,5% tot buitencategorie met een hellingspercentage van maximaal 22,5%.

Op het Tom Dumoulin Bike Park kunnen vijftig verschillende parcoursen worden uitgezet. Zes verschillende parcoursen zijn tegelijkertijd te gebruiken. Ga jij de fiets uitdaging aan?