Ontdek de schatten van Sittard-Geleen

Wie van cultureel erfgoed houdt, kijkt in Sittard-Geleen zijn ogen uit. Of het nu gaat om een indrukwekkende kastelen, kerken, molens en kloosters met een kleurrijk verleden; het zijn steeds markante monumenten met een boeiend verhaal.​

Digi- en audiotours op de Route vol Verwondering

Iedereen kent wel een plek waar men graag eens even naar binnen wil, om te ontdekken wat er nu achter die gesloten deuren zit. Tijdens de Route vol Verwondering fiets je langs vele van deze wonderbaarlijke locaties. Meerdere van deze locaties zijn niet altijd toegankelijk voor publiek, sommigen zijn zelfs een beetje verstopt. Om ervoor te zorgen dat iedereen te allen tijde een kijkje kan nemen en de bijzondere verhalen kan beluisteren zijn er speciale 360 graden digitours-en audiotours ontwikkeld ook voor gemeente Sittard-Geleen. 

Alle erfgoed op de kaart

Weergeven op de kaart

Ontdek de schatten van Sittard-Geleen:

De Historische binnenstad van Sittard

De gezellige historische binnenstad met de markante monumentale bouwwerken, ontvangt je met een hartelijke gastvrijheid. De slingerende kleine straatjes blijven je verrassen met hun vele bijzondere en knusse winkeltjes. Sittard staat niet voor niets bekend om haar Bourgondische levenslust.

Nog meer bijzonder cultureel erfgoed

Kloosters met een kleurrijk verleden

De roerige religieuze geschiedenis van de stad liet zijn sporen na in de vorm van talloze kloosters. Beleef vandaag de dag de levende resten van een geestelijk verleden én heden. Ze zijn diep vervlochten met de identiteit van de regio.

Er valt nog zo veel te ontdekken in Sittard-Geleen: