Wandelaar door de Begijnenhofstraat in Sittard

Ontdek alle routes in Sittard-Geleen

Leven in en met het landschap

Sittard-Geleen is favoriet bij veel wandelaars door de vele bossen, parken en stadstuinen. Ook voor fietsers heeft Sittard-Geleen veel te bieden. Ontdek de uitgestrekte Maasvlaktes, afgewisseld door charmante Limburgse kerkdorpjes met historische bezienswaardigheden. Of steek de Maas over naar Belgisch Limburg met het voetveer in Grevenbicht.

Alle routes op een rij:

Bestel in de webshop

Drielanden Amusetocht (NL)

Stap op de fiets voor deze grensoverschrijdende fietstocht van 37 km met onderweg vier smaakvolle traktaties. De route brengt je langs het schitterende RivierPark Maasvallei, nostalgische maasdorpjes, de historische stad Sittard en het Duitse Selfkant.

Fietsroute Van vestingstad naar vestingstad

Fiets in 57,3 km van vestingstad Sittard naar vestingstad Valkenburg (of andersom). Onderweg bewonder je de stadswallen, hoogteburcht en andere indrukwekkende overblijfselen uit de Middeleeuwen.

Toon Hermans Highlights wandeling Sittard

De beroemde cabaretier en kunstenaar Toon Hermans was een echte Sittardenaar. Tijdens deze stadswandeling maak je kennis met de vele herinneringen aan de cabaretier, die zoveel mogelijk tijd doorbracht in 'zijn stad'.

Stadswandeling Sittard

Deze wandelbrochure neemt je mee op een uitgebreide stadswandeling door het sfeervolle centrum van Sittard. Je loopt niet alleen een prachtige route, maar onderweg krijg je uitleg over al het moois dat op je pad verschijnt.

Fietsroute langs de basilieken Sittard-Susteren

Deze pelgrimsfietstocht voert je in 54,7 kilometer langs de basilieken van Sittard en Susteren en ander bijzonder religieus erfgoed. Je fietst ook door de Duitse gemeente Selfkant en langs het Clemensdomein.

Er valt nog zo veel te ontdekken in Sittard-Geleen:

Culinair genieten

Sittard-Geleen is een Bourgondische stad. Dat zie je terug in de vele restaurantjes en kroegen. Vergeet vooral niet te proeven van de heerlijke lekkernijen die zo typisch zijn voor deze regio.

Lees verder

Wakker worden in Sittard-Geleen

Een romantisch weekendje weg of een heerlijk weekje vakantie? Sittard-Geleen biedt voor elk uitje een passende overnachtingsaccommodatie. Zo kun je er zorgeloos en vrij op uit trekken en je laten veroveren door deze charmante stad.

Lees verder

Mis deze hotspots niet

Sittard-Geleen is een stad om lief te hebben. Het hele jaar door is er van alles te beleven. Voordat je dit gaat ontdekken geven we alvast een aantal tips van zaken die je niet mag missen! Dit maakt je dagje uit of vakantie nog leuker!

Lees verder