Wat is er te doen in Sittard-Geleen?

Een stad om lief te hebben

Sittard-Geleen is een Bourgondische stad. Dat zie je terug in de vele restaurantjes en kroegen. En aan de evenementenkalender die het hele jaar door boordevol zit. Cultuurliefhebbers genieten van het historische erfgoed en de verrassende cultuuragenda.

Attracties voor jong en oud

Een dagje uit in Sittard-Geleen met de kinderen betekent plezier voor iedereen. Van gezellige dierenparken tot spannende escape rooms en lasertag. Duik in een ludieke wereld en ga samen naar de leukste belevenissen.

Funshoppen

De autoluwe, pittoreske binnenstad van Sittard staat garant voor sfeervol en ontspannen winkelen. De slingerende winkelstraatjes bieden u tal van speciaalzaken, verrassende antiek- en curiosawinkeltjes, bijzondere modezaken, exclusieve designerwinkels en bovendien de belangrijkste (inter)nationale winkelketens. Hier is winkelen een dagje uit!

7.000 jaar vol levensverhalen

Wist je dat Sittard-Geleen een van de oudste aantoonbare bewoonde gebieden van Nederland is? Zo getuigen de opgravingen met artefacten van prehistorische boeren bekend als de bandkeramiekers uit 5250 v. Chr. Sindsdien hebben er vele gebeurtenissen plaatsgevonden waar bijzondere verhalen over verteld kunnen worden. Zo is Sittard-Geleen na een Spaanse, Oostenrijkse, Franse, Belgische en Duitse periode pas sinds 1867 officieel Nederlands, stond er ooit de meest moderne steenkolenmijn van Europa, vond er het laatste heksenproces van Nederland plaats en werd Sittard wereldnieuws door de ontsnapte Asor de Leeuw!

Maak kennis met Asor de Leeuw

Maak kennis met Asor de Leeuw en zijn bijzondere bezoek aan de St. Michielskerk in 1938. Wil jij alle levensverhalen van Sittard-Geleen ontdekken? Breng dan een bezoek aan de Visit Zuid-Limburg Experience Sittard-Geleen (Rosmolenstraat 2, Sittard) en volg de historische tijdlijn.

 

 

Musea, theater en exposities

Aan kunst en cultuur geen gebrek in Sittard-Geleen. Ontdek de historie van de stad of bewonder de bijzondere werken van hedendaagse kunstenaars in het gerenommeerde Museum de Domijnen. Als muziekliefhebber kun je terecht bij Poppodium Volt, het centrum voor popmuziek. Beleef landelijke theaterproducties in de Stadsschouwburg of breng een bezoek aan de lokale helden in een van de kleine en knusse theaters zoals Het Laagland, het Stadslab en Pitboel theater.

Wandelen en fietsen

Sittard-Geleen is favoriet bij veel wandelaars door de vele bossen, parken en stadstuinen. In de omgeving vind je veel mooie wandel- en fietsroutes.

Nog meer te doen in Sittard-Geleen:

Hotspots die je niet mag missen!

Sittard-Geleen is een stad om lief te hebben. Het hele jaar door is er van alles te beleven. Voordat je dit gaat ontdekken geven we alvast een aantal tips van zaken die je niet mag missen! Dit maakt je dagje uit of vakantie nog leuker!

Er valt nog zo veel te ontdekken in Sittard-Geleen: