detail

Wandelroute Geleenbeekdal, rondje Stammenderbos

Deze prachtige van Natuurmonumenten neemt je mee naar het Geleenbeekdal. Wandel langs de Geleenbeek en door het Stammenderbos naar Kasteel Terborgh. 

Klim daarna via een holle weg naar de hoogte van het Stammenderveld, 110 meter boven N.A.P. Je hebt dan vanaf de Biesenhof maar liefst 55 meter hoogteverschil overwonnen.

Via het Stammenderveld wandel je door de weidevelden van Sweikhuizen en kom je weer terug in het Geleenbeekdal bij de Biesenhof. 

Sindskort wordt deze route in het terrein gemarkeerd met blauwe routepijltjes. Je start bij Natuurtransferium De Biesenhof (Biesenweg 1 te Geleen) en de route is ongeveer 6,4 kilometer lang.

Foto Arjan Krijntjens Natuurmonumenten
+1

Start- en eindpunt


Natuurtransferium De Biesenhof, Biesenweg 1 te Geleen

Soort route


Wandelroute

Afstand


6,4 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Op pad met Jenneke

Tijdens het Rondje Stammenderbos in het Geleenbeekdal kun je helemaal afschakelen. Op de route loop je langs het water van de Geleenbeek, door het Stammenderbos en het Stammenderveld met weidse uitzichten. Onderweg kom je langs Kasteel Terborgh. 
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt